نتایج یک افکارسنجی آنلاین در ایرنا نشان داد: ۷۳.۲ درصد از افراد شرکتکننده در این پژوهش مجازی افزایش پهنای باند را برای رشد اقتصاد دیجیتال و بهبود معیشت مردم ضروری می دانند.
تیک نیوز- مدتی است افزایش پهنای باند اینترنت توجهات را به خود جلب کرده است. رییس جمهوری چندی پیش با سخنانی مبنی براینکه « آموزش در فضای مجازی، کسبوکارهای الکترونیکی، دسترسی آزاد به اطلاعات و مبارزه با فساد نیازمند پهنای باند کافی است که باید از اقدامات آذری جهرمی در این راستا تشکر کنیم. » وزیر ارتباطات را مورد حمایت خود قرار دادند. در این راستا اداره کل پژوهش و بررسیهای خبری ایرنا بر آن شد تا در مدت هفت روز نظرات کاربرانش را در خصوص افزایش پهنای باند مورد سنجش قرار دهد. پرسش های این نظرسنجی در روزهای ۱۵ تا ۲۱ بهمن ماه بر روی سایت ایرنا قرار گرفت و در مجموع حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در این پژوهش آنلاین شرکت کردند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران "ایرنا" در این افکارسنجی آنلاین از مخاطبان خود خواست تا در مورد این که افزایش پهنای باند برای رشد اقتصاد دیجیتال و بهبود معیشت مردم چقدر ضروری است ، اعلام نظر کنند. ۷۳.۲ درصد از مخاطبان افزایش پهنای باند را برای رشد اقتصاد دیجیتال و بهبود معیشت مردم ضروری دانستند. ۹.۸ درصد ضرورت افزایش پهنای باند را «تاحدی» و ۴.۳ درصد «کم» بیان کردند. ۱۲.۷ درصد نیز در پاسخ به این سوال گزینه «اصلا» را انتخاب کردند .
در این نظرسنجی چهار سوال؛ ۱- به نظر شما، افزایش پهنای باند برای رشد اقتصاد دیجیتال و بهبود معیشت مردم چقدر ضروری است؟ ۲- به نظر شما، مهمترین پیامد انسداد احتمالی شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام چیست ؟۳- به نظر شما، بهترین راهکار برای ارتقای امنیت اخلاقی – اجتماعی شهروندان در فضای مجازی چیست؟و ۴- تا چه اندازه از اقدام دولت برای افزایش پهنای باند حمایت میکنید؟ مطرح شد.
در پاسخ به سوال «به نظر شما، بهترین راهکار برای ارتقای امنیت اخلاقی – اجتماعی شهروندان در فضای مجازی چیست؟» ۶۱.۸ درصد مخاطبان «آموزش سواد رسانه ای و نحوه صحیح استفاده از فضای مجازی» را بهترین راهکار اعلام کردند. «تولید محتوای مناسب در فضای مجازی برای ترویج آموزه های اخلاقی» با ۱۷.۷ درصد، « برخوردهای قاطع قضایی» با ۱۱ درصد و « ایجاد محدودیت در پهنای باند» با ۹.۵ درصد در مراتب بعدی قرار گرفتند.
۳۱.۹ درصد پاسخگویان این افکارسنجی معتقدند مهمترین پیامد انسداد احتمالی شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام «تعطیلی برخی کسب و کارها و افزایش بیکاری» است. « امن تر شدن فضای مجازی » با ۲۳.۳ درصد، « بروز ناامنی بیشتر در فضای مجازی به دلیل استفاده از فیلتر شکن ها» با ۲۳.۲ درصد و «کاهش فضای شفافیت و مبارزه با فساد در جامعه » با ۲۱.۵ درصد، از دیگر پیامد انسداد احتمالی شبکه های اجتماعی از سوی مخاطبان مطرح شده است.
در این نظرسنجی از مخاطبان خواسته شد تا اعلام کنند ؛ چه اندازه از اقدام دولت برای افزایش پهنای باند حمایت میکنند ؛ ۶۵.۸ درصد مخاطبان میزان حمایت خود را از این اقدام «زیاد» اعلام کردند. ۹.۵ درصد پاسخگویان میزان حمایت خود را « تاحدی» ، ۴.۹ درصد نیز « کم » بیان کردند. ۱۹.۸ درصد نیز اظهارکردند که از این اقدام حمایت نمی کنند.
سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به منظور اطلاعرسانی و کسب آرای عمومی در مورد موضوعها و مسائل مختلف جامعه از روز ۲۹ مهرماه برنامه «افکارسنجی» آنلاین را برای نخستینبار در تارنمای اصلی خود راهاندازی کرد.
ایرنا ضمن قدردانی از مشارکت مخاطبان در این رویکرد پژوهشی تاکنون توانسته دیدگاهها و مطالبات عمومی را در ۱۳ نظرسنجی برگزار شده در مورد موضوعات مختلف از جمله همه گیری کرونا، محدودیت های کرونا، خرید آنلاین و وضعیت بورس، خودرو، بازار مسکن، آلودگی هوا، افزایش نرخ ارز، ادامه محدودیت های کرونایی ، هتک حرمت مسئولان و افزایش پهنای باند مطرح کند.
منبع: ایرنا